dijous, 7 d’abril del 2011

Per què somniem?

1.   Que és el somni?

El somni són pensaments que tenim quan dormim. A vegades no recordem i pensem que no hem somiat però gairebé sempre somiem.
Algunes tribus primitives pensaven que mentre somiem ens posem en contacte amb esperits del futur i del passat. Altres científics afirmen que els somnis es relacionen amb por o traumes i qüestions que nostre cervell és incapaç de tractar mentre estem desperts.



2.   Què diu la ciència?
  
  Hi ha moltes  hipòtesis diferents, cada científic pensa coses diferents. Per exemple hi ha científics que pensen que el cervell somia per comprovar que totes les seves funcions van bé, o per a una reorganizació neurològica. També estudis afirmen que en el somni ens creem un món interior ple d’aquests, pors, traumes etc.

3. Per què somies?
 
  Durant les hores de somni el cervell realitza activitats d’organització d’informació. També el sistema nerviós recull la informació que han captat els sentits durant el dia. Es coneix que hi ha una fase del somni anomenada fase REM. Si despertem a una persona abans d’haver realitzat esa fase ens podrà comptar el somni acordant els detalls.



4. Fases del somni.

  FASE 1: És la fase en la que tenim un somni lleuger i podem percebre tots els estímuls que succeeixen al nostre voltant.

  FASE 2: Nostre sistema nerviós bloqueja les vies d’ accés de la informació extrasensorial. La activitat cerebral comença a baixar.

  FASE 3: El bloqueig del sistema nerviós s’aguditza. Si ens desperten en aquesta fase ens trobem confusos i desorientats. No hi ha moviment i mínims moviments musculars.
 
  FASE 4: És la fase de major profunditat. És el període en què realment el nostre cos i la nostre ment descansen. Els somnis d’aquesta fase són d’imatges, llums, formes però mai són històries. També es produeixen les alteracions com el somnambulisme.

  FASE MOR: És la fase en la que tenim els típics somnis en forma d’història. Els impulsos elèctrics del cervell augmenta i pateix una paràlisi muscular que ens impideix representar el somni.





5. Significat dels somnis.
  
  Hi ha persones que afirmen que cada amo té un significat relacionat amb el futur o la sort. Somniar es com obrir la porta a la ment on nostres desitjos, pors, ambicions, amics, records etc. Queden exposats.
Els somnis de cada persona son únics, ningú podrà somiar un somni idèntic al teu.
Per interpretar un somni abans tenim que conèixer al somiador, ja que fa falta saber els seus problemes, preocupacions, desitjós etc. La millor interpretació del somni la té que donar la mateixa persona que somia. Els llibres del significat dels somnis o altres fonts son solament una simple guia per interpretar els teus propis somnis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada